Subscribe Us


Nihat Gider yazdı: Ne Mutlu Türk’üm Diyene!


 Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Amerikalı, Brezilyalı, Nijeryalı, Mısırlı..Çok havalı duruyor!

Aslında Macar’a da Macaristanlı, İngilize İngiltereli, Alman’a Almanyalı, Rus’a Rusyalı, İspanyol’a İspanyalı desek daha havalı olmaz mı?

Olayın aslında havadan çok kök, köken, tarih ile alakalı olduğunu bilmeyen bir kısım müptezel Türkiyeli kelimesini bulanık akıllarıyla daha havalı buluyor sanırım ki böyle bir gündem yaratılmaya çalışılıyor.

Bu memleket Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından kurtarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak isimle şereflendirildi.

Atatürk ‘’Ne Mutlu Türk’üm’’ söylemiyle de bu memlekette yaşayan tüm vatandaşların alt etnik kökeni ne olursa olsun Türk ismi ve kimliğiyle beyan edileceğini ilan etti.

Yani Türk ve Türkiye kimliği oluştu.

Zaten 3.000 yıllık Türk tarih geçmişi olan bir milletin, geçmişi olmayan koloni devleti vatandaşları gibi Amerikalı, Brezilyalı veya sömürge altında yıllarını geçirmiş ve milli değer yapılarını kaybetmiş devlet vatandaşları gibi Nijeryalı, Mısırlı denmesini beklemek saçma ve ahmakça olurdu.

Geçmişi, tarihi, asaleti olan devletlerde vatandaş ünvanının önünde -li -lı olmaz!

Kişi kendinden bilirmiş işi derler.

Şimdi -li -lı eklemeyi isteyenlerin kendi soyu sopuyla ilgili bellisizlik mi var ki, soyu sopu belirsiz devletlere özeniyorlar.

Allah soyu sopu belirsizlerden cümlemizi uzak eylesin..

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Varlığınız daim olsun..

 

29 6.24.

Yorum Gönder

0 Yorumlar