Subscribe Us


24 -25 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

24 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU 

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BUGÜN 24 TEMMUZ TARSUS’TA

BASIN SERGİSİ AÇILIŞI VAR

24 Temmuz Basında Sansürün ortadan kaldırılmasının yıldönümü nedeniyle  bugün Tarsus’ta yerel basın sergisi açılacak. Mersin Büyükşehir bünyesindeki TADEKA tarafından 24 Temmuzda bir sergi açılacak. St. Paul kuyusu yanındaki TADEKA merkezindeki serginin hazırlanmasında gazeteciler Hakan Bulut, Yakup Boncuk ve Uğur Pişmanlık emek verirken sergi saat 17.30 da açılacak.

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN 24 TEMMUZ

 BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Boltaç, mesajında basının toplum üzerindeki önemine ve basın mensuplarının emeklerine dikkat çekti.

Başkan Boltaç mesajında şu sözlere yer verdi:

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, halkımızın doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşmasını sağlayan siz değerli basın mensuplarımızın emeklerini ve fedakarlıklarını bir kez daha hatırlatıyor ve onurlandırıyor. Basında sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz 1908, Türk basın tarihimizin önemli günlerindendir. Bu anlamda basın emekçilerinin gösterdiği fedakarlık ve özveriyi takdirle anıyorum.

 

Basın, toplumun bilgiye ulaşma hakkının güvencesidir. Sizler, toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak, büyük bir sorumluluk ve özveriyle çalışıyorsunuz. Yerel yönetimler olarak, her zaman özgür, bağımsız ve tarafsız bir basının yanında olduğumuzu belirtmek isterim.

 

Her ne kadar bayram olarak kutlansa da basın mensuplarının maruz kaldığı sıkıntıları biliyoruz. Hiçbir zaman sizlerin haksızlığa uğramadığı, kalemini özgürce kullandığı, haklarını yedirmediği ve işsiz gazetecilerin olmadığı bir basın arzuluyorum.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir." sözü basının öneminin en önemli örneklerinden biridir.

 

Bu özel gün vesilesiyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın emekçilerini rahmetle anıyor, halen görev başında olan tüm gazetecilere ve basın çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılı ve aydınlık bir gelecek diliyorum.”

………..…OOO…………..

 

MEDYAD’DAN KUTLAMA

Tarsus MEDYAD başkanı Okan Çalışkan 24 Temmuz Gazeteciler Gününü tebrik etti.

Çalışkan ‘’Toplumsal, adli ve polis haberlerinde ayrıca sahada çalışarak zor günler geçiren gercek gazeteci emekcilerimizin ve meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.’’ Dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUSLU BİR EĞİTİMCİDEN

KARADENİZ GEZİSİ ÖNERİSİ

Eğitimci yazar Tarsuslu Nurettin AMBAROĞLU tavsiyede bulunarak “Mutlaka bir Karadeniz gezisine katılın” dedi.

Ambaroğlu şunları kaleme aldı:

“Karadeniz insanı oldukça sıcak kanlı ve dostlar. Daha öncede Karadeniz 'e sık sık geldim. Ancak söylemeden geçemeyeceğim bazı gözlemlerim var.”

Tabi ki bu benim gördüklerim.

Bu yaşadıklarımı genel bir olumsuzluk olarak algılamayın lütfen. Hemen hemen her yerde var bu türde insanlar.

...

Karadeniz gezimde Bazı insanların oldukça kaba ve her an kavga etmeye müsait olduğunu gördüm. (geneli kapsamayacak kadar az)

Örneğin bir alışveriş yapıyorsun katı bir yaklaşımla sana hizmet veriyorlar. İtiraz edince de kavga yolunu tercih ediyorlar. Yabancı insanlara yani dışarıdan gelen tatil için gelen yabancıları sanki istemiyorlar. Bazı alışverişlerde gülümsemeyen yüzler sürekli asık suratlara anlam veremedim. Tabiri caizse alırsan al, almazsan umrumda değil mantığı...

Trabzon _ Rize arasında ise yollarda garip araç kullanan, sürekli sağına soluna giren, arkadan sürekli selektör yakan kırmızı ışıkta durmayan, şerit ihlali yapan sürücülere rastladım. Motosikletli magandalara rastladım. Bunlar beni çok üzdü, güzelim Karadeniz 'e yakışmayan görüntü ve davranışlardı.

...

Karadeniz tabiatı ile Harika bir yer, Her yer cennet gibi. Her tarafı tertemiz, yollar sokaklar pırıl pırıl...

Karadeniz köyleri ise bir harika insanlar yardımsever. Sohbetleri harika, ikramda sınır tanımıyorlar.

Bu yönü ile Karadeniz ve insanı harika...

...

İstisnalar kaideyi bozmaz!

...

KARADENİZ İNSANI VE KARADENİZ HARİKA...

...

Bir Karadeniz turuna mutlaka katılınız...

...

Eğitimci yazar Tarsuslu Nurettin AMBAROĞLU

 

………..…..…OOO…….…………..

3’ÜNCÜ TARSUS   FESTİVALİ İÇİN

HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus’ta dün 3. Uluslar arası Tarsus Festivalinin ikinci ön hazırlık toplantısı yapıldı.

St. Paul kuyusu yanında bulunan TADEKA binasında yapılan toplantıda Tarsus festivali için öneriler ve fikirler ortaya konuldu. Saat 17.30’da başlayan toplantıdaki öneriler değerlendirmeye alınacak. Festivalin Kasım ayı içinde yapılması bekleniyor.

………..…..…OOO…….…………..

TARSUS CHP’DE GENÇLİK KOLLARI SEÇİMİ HAZIRLIĞI

CHP Tarsus ilçe teşkilatında Gençlik kolları için seçim hazırlığı başladı.

 Gençlik kolları seçimi 3 Ağustos 2024 cumartesi günü yapılacak. Seçim  saat 10.00 da ilçe binasında gerçekleştirilecek olup çok sayıda aday çıkması bekleniyor..

 

………..…..…OOO…….…………..

TARSUS MEM’DEN MAAŞ

PROMOSYON İHALESİ

Tarsus ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlerin maaş promosyon ihalesi 26 Temmuzda  saat 10.00 da yapılacak.  Toplam tutarı 64 milyon TL olan maaş ödenmesi işi 1153 personeli kapsıyor. İhaleyi alan 15.08.2027 tarihine kadar yetkili olacak.

 

………..…..…OOO…….…………..

KALEDEKİ LAVABOLAR KIRILDI

Çamlıyayla kalesindeki tuvalet ve lavabolar kırıldı. Kale bölgesinde daha önce devlet tarafından yaptırılan tuvalet lavabo gibi ihtiyaç giderilen yerlerdeki  kapılar, musluklar ve lavabolar tahrip edildi. Gazeteci MEDYAD başkanı Okan Çalışkan olay yerini görüntüleyerek bunları yapanları kınadıklarını söyledi. Vatandaşlarında bu gibi hizmet  ve ihtiyaç giderilen yerlere, diğer hizmet birimlerine sahip çıkması, tahrip edenleri uyarması yada ilgili güvenlik güçlerine haber vermesi istendi.

……….…OOO…………..

 

25 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU 

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA BASIN SERGİSİ AÇILDI

24 Temmuz Basında Sansürün ortadan kaldırılmasının yıldönümü nedeniyle  dün Tarsus’ta yerel basın sergisi açıldı.

 Mersin Büyükşehir bünyesindeki TADEKA tarafından  St. Paul kuyusu yanındaki TADEKA merkezindeki serginin  açılışı yapıldı. Sergi için  gazeteciler Hakan Bulut, Yakup Boncuk ve Uğur Pişmanlık destek verdi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA İNCİR HASADI

DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta beyaz ve kara incir hasadı devam ediyor. Özellikle Göçük, Hacıhamzalı, Alibeyli gibi köylerde çok yetişen incirin hasadı sürürken dün bölgeye bazı ulusal TV kanalları gelerek çekim yaptılar. Tarsus’un tanıtımına katkı sunacak çekimler yakında yayınlanacak.

………..…..…OOO…….…………..

KÖYLER FUTBOL TURNUVASI

BUGÜN BAŞLIYOR

Kuraların çekilmesinin ardından Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvamız, heyecan dolu bir açılış maçıyla başlıyor.

Bolatlı Mahallesi ile Beylice Mahallesi’nin oynayacağı maça tanık olmak için herkesi davet ediyoruz.

GÜN.25.07.2024

SAAT.17:00- YER.Faruk Sodan Stadı

………..…..…OOO…….…………..

TARSUSLU RABİA'YLA GURUR DUYDUK..

Avrupa şampiyonasında bronz madalya...

DR. Ali Cerrahoğlu “Tarsuslu milli atletimiz Rabia Çiçek Avrupa 18 yaş altı (U18) Atletizm Şampiyonasında cirit atma dalında 54.52m atarak en iyi derecesini yaptı ve Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Tebrikler” dedi.

Cerrahoğlu “Rabia atletizm antrenörümüz Mustafa Karaduman'ın öğrencisi. Tam 5 yıldır büyük emeklerle çalıştılar, emek verdiler ve bu seviyeye geldiler.

Bundan sonra daha da büyük hedefleri var. Hepimiz destek olmalıyız.

Sizler de Tarsus Şehir Stadını ziyaret edip hem Rabia'yı hem de diğer sporcuları görebilir, çalışmalarını izleyebilir, tanışabilirsiniz. Sizlerin desteği gençleri ve hocalarını çok mutlu edecektir.

Bravo sevgili Rabia, seninle gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını dileriz.

……….…OOO…………..

RASİM YUVARLAKOĞLU, KIBRIS

 BARIŞ HAREKÂTI’NIN 50. YIL

ETKİNLİKLERİNE KATILIP DÖNDÜ.. 
Tarsus Muharip Gaziler Derneği başkanı  Rasim Yuvarlakoğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl etkinliklerine katıldı ve yurda döndü. 
50 yıl önce Gazi oldukları Kıbrıs'a gitmek üzere İlimize gelen Muharip Gaziler; Mersin limanında Vali Ali Hamza Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, İl Protokolü ve çok sayıda vatandaşımız tarafından Türk Bayrakları ve Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bando takımı eşliğinde uğurlanmıştı. KKTC ‘deki törene Tarsuslu  Rasim Yuvarlakoğlu da Tarsus temsilen gitti ve  Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl etkinliklerine katıldı.

ŞEHİDİ ZİYARET

Rasim Yuvarlakoğlu KKTC’yi ziyaretinde, 50 yıl önce adada şehit düşen Tarsuslu Piyade Onbaşı İbrahim Yalçın’ın da  kabrini ziyaret etti.  Yalçın ve tüm şehitlerimiz için dua etti.. Yuvarlakoğlu “Zamanı gelince Kıbrıs adasının tamamını ve diğer Türk adalarını da almak için yine canımızı  feda etmeye hazırız” dedi.

……….…OOO…………..

BOLTAÇ BASINLA BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, dün Basın mensupları ile 24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılışının yıldönümü münasebetiyle Otel Zorbazda bir araya geldi. Boltaç "Basın toplumun güvencesidir. Halen görevinin başında olan gazetecilere teşekkür ediyorum" dedi.

……….…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETKİNLİĞİ İPTAL

Mersin Büyükşehir belediyesinin  24 Temmuz Çarşamba günü Çamlıyayla'da yapılması planlanan Sporbüs etkinliği hava şartları dolayısıyla iptal edilmiştir.

……….…OOO…………..

MUHTARLARLA TOPLANTI

Mersin Büyükşehir belediyesi VE Tarsus belediyesi yetkilileri Çokak ta 12 mahalle muhtarı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar