Subscribe Us


26 -27 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

26 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU 

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

KKTC’DE TARSUSLU ŞEHİDİ ZİYARET ETTİ

Tarsuslu  Rasim Yuvarlakoğlu da Tarsus temsilen gitti ve  Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl etkinliklerine katılırken duygulu anlar yaşadı..

Rasim Yuvarlakoğlu KKTC’yi ziyaretinde, 50 yıl önce adada şehit düşen Tarsuslu Piyade Onbaşı İbrahim Yalçın’ın da  kabrini ziyaret etti.  Yalçın ve tüm şehitlerimiz için dua etti.. Yuvarlakoğlu “Zamanı gelince Kıbrıs adasının tamamını ve diğer Türk adalarını da almak için yine canımızı  feda etmeye hazırız” dedi.

……….…OOO…………..

SEÇER “ÜNİVERSİTE İÇİN TARSUS

VE MERSİN’İ TERCİH EDİN”

Mersin Büyükşehir belediye başkanı Tarsuslu hemşehrimiz Vahap Seçer: “Tüm öğrencilerimizi Mersin’de  ve Tarsus’ta üniversite okumaya davet ediyorum” dedi.

Tüm gençleri, Mersin’e ve Mersin’deki Tarsus’taki  üniversiteleri tercih etmeye çağıran öğrenci ve genç dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Çocuklarımız artık puanlarına göre tercih yapacaklar. ‘10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Mersin’de öğrencilerimizin istediği ve mutlu olabilecekleri birçok ortam var. Her şeyden önemlisi onları çok seven bir başkanları var” dedi.  

 

Toplu taşımanın Tarsus dahil tüm  öğrenciler için 5 TL olduğu Mersin’de, üniversitenin giriş kapısında bir öğün yemeğin 15 TL olduğu Mahalle Mutfağı ve ücretsiz çorba noktaları olduğunu belirten Seçer, “Bunun dışında çocuklarımızın her an gidip derslerini çalışabileceği okuma salonlarımız var. Sahilde deniz manzaralı, Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel okuma salonlarından bir tanesinde ders çalışma imkânları var. Belediyemizin kafelerinde part-time çalışma imkânları var” diye konuştu.  Mersinin kültür ve sanat dolu rengarenk bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, “Burada öğrencilerimiz için konserler, etkinlikler, onların hoşça vakit geçirebileceği ortamlar çokça var. Tüm öğrencilerimizi Mersin’de üniversite okumaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

 

………..…..…OOO…….…………..

KÖYLER FUTBOL TURNUVASI START ALDI

Tarsus’ta geleneksel Köyler arası futbol turnuvası start aldı.

Geçen hafta kuraların çekilmesinin ardından Geleneksel Köyler Arası Futbol turnuvamız, heyecan dolu bir açılış maçıyla başladı. Faruk Sodan stadında  Bolatlı Mahallesi ile Beylice Mahallesi’nin oynadığı

 ilk maç büyük ilgi gördü.

………..…..…OOO…….…………..

BORSADA SON BİR YILLIK DEĞERLENDİRME

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Olağan Toplantısında Son Bir Yılı Değerlendirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, İlhan Titiz, Ayhan Bayram ile Hesapları İnceleme Komisyon başkanı Nail Uçak Borsanın son bir yıllık durumu değerlendirildi. 

Bugüne kadar yürütülen projeler ve hedeflerin değerlendirildiği toplantıda Teke, göreve geldiklerinde ilk yapmaları gerekenin beraberliği sağlamak olduğunu yineleyerek, “Stratejilerimize yönelik tüm projelerimize, hedeflerimize ulaşmadı ki başarımız ekip çalışmamızla gerçekleşti. İfadesini kullandı.

İkinci nesil borsa üyelerine önem verdiklerini belirten Teke, “Dünyada yaşanan gelişmeleri takip ederek yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeyi hedeflerimiz arasına koyduk. Firmalarımızın rekabet edebilirliği ve verimliliğini artırmak takvimimizde öncelikli sırada yer aldı. Üye firmalarımızın sonraki nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışma kararı aldık. İhracata ihtiyacımız olduğunu saptayarak firmaların daha çok ihracat yapması, yapmayanların yönlendirilmesi için çalışmaları hedef aldık. İkinci nesil olarak firmalarında başarılı çalışmalar yürüten üyelerimize özellikle ihracat konusunda desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Onların başarı hikayeleri, bölgemizin ekonomisi için çok önemlidir.” dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA TARIM VE GIDA

SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz,  Tarsus’un gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek “Tarsus, gerekli alt yapı, işgücü ve ticaret kültürü ile güçlü bir yapıya sahip. Bizim yerli ürünlerimizi katma değerinin arttırılmasına, katma değeri yüksek işlenmiş ürünlere dönüştürecek mekanizmalar kurmaya ihtiyacımız var.  Beklentimiz, bu dönüşümün sağlanmasına yönelik adımların atılması ve ilgili teşvikler ile desteklerin bu doğrultuda düzenlenmesidir. Hedefimiz, geleceğin sektörü olan tarım ve gıda sektöründe daha aktif bir rol üstlenmektir.” Dedi.

 

……….…OOO…………..

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN

 VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

CHP  Tarsus İlçe Kadın Kolları, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleri ile Tarsus'un dezavantajlı mahallelerinde yaşayan kadın ve çocukları Büyükşehir Belediyesi Deniz Kızı A.Ş bünyesinde bulunan plajlarda deniz ile buluşturuyor. Program dahilinde grup grup denize götürülen kadınlar unutamayacakları anlar yaşıyorlar. 

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları, Tarsus'a bağlı Gaziler Mahallesi ile İncirlikuyu Mahallesi’nde yaşayan kadın ve çocukları Akkum Plajı'na götürdü. 

Aralarında ilk kez denize giren kadın ve çocuklarında bulunduğu mahalle sakinleri gün boyunda denizin keyfini çıkardılar.

 Kadınların ve çocukların mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirten CHP Tarsus ilçe Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen, "Aralarında ilk defa denize giden kadın ve çocuklarımızın da bulunduğu gezimizde, tüm misafirlerimizle keyifli bir gün geçirdik. CHP Tarsus Kadın Kolları olarak bu bağlamda projelerimiz devam edecek. Ayrıca imkan sağlayan, kadın ve çocuklara yönelik projelerde her zaman öncü olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e teşekkür ederiz" dedi.

Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici ise "Bu organizasyona ev sahipliği yaparak, ikramları ile bizleri misafir eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e ve Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Sayın Vedat Uzunbağ'a teşekkür ediyorum. Kadın Kolları Başkanımız Sayın Figen Hanım ile önceki hafta ‘mahalle sakinlerimiz için ne yapabiliriz?’ diye konuşmuştuk. Hemen ertesi hafta böyle bir organizasyonu ayarladılar. Kadın ve çocuklarımız adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İNCİRLİKUYU KADINLARININ DENİZ KEYFİ

Geçtiğimiz hafta Gaziler Mahallesi'nin sakinlerini denize götüren CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları bu hafta ise Tarsus'un kırsal mahallelerinden İncirlikuyu Mahallesi sakinlerini deniz ile buluşturdu. Denize gelen mahalle sakinlerinden Ferda Bahçacı ise gerçekleştirdikleri proje için CHP'li kadınlara teşekkür etti.

……….…OOO…………..

TARSUS YENİ ESNAF KEFALETTE AŞURE İKRAMI

Tarsus 2 Nolu Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi bugün üyelerine aşure ikramında bulunacak. Oda başkanı Bektaş Aslan, her yıl geleneksel olarak yaptıkları aşure ikramını bugün  Tarsus’taki oda başkanlarını ve üyelerini davet ederek yapacaklarını belirterek davette bulundu.

……….…OOO…………..

 

 

27 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU 

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ YKS

TERCİHİNDE ÖĞRENCİNİN YANINDA

Tarsus Belediyesi Üniversite tercihi yapacak olan  öğrencilere destek için danışma masaları kurdu.

Tarsus Belediyesi YKS sınavı tercih günlerinde danışmanlık hizmeti sunuyor. 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında tüm adayları doğru tercih yapmaya bekliyor.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercih döneminde adayları yalnız bırakmadı.

Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde 09.00 – 18.00 saatleri arasında uzman rehber öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen bu hizmet, üniversite tercihlerinde gençlere rehberlik ediyor. Tarsuslu gençler, geleceğini şekillendirmek için belediyenin sağladığı bu önemli destekten faydalanıyor.

“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tercih yapan adayların her zaman yanında olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Uzman rehber öğretmenlerimiz eşliğinde, sizlerin en doğru ve bilinçli tercihleri yapabilmesi için burada olacağız. Üniversite yolunda atacağınız bu önemli adımda size rehberlik etmeyi ve geleceğinizi şekillendirmede yardımcı olmayı hedefliyoruz. Hep birlikte daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

……….…OOO…………..

MEHMET BABA VEFAT ETTİ

Tarsus'un sevilen simalarından Murat Baba’nın babası  Baba Kırtasiyesi’nin kurucusu MEHMET BABA’nın  dar-ı dünyadan dar-ı ukbaya irtihalini teessürle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhumun cenazesi 26 Temmuz 2024 Cuma günü Tarsus Şehir Mezarlığında ikindi namazına müteakip  kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile dost, akraba ve yakınlarına sabrı cemil niyaz ederiz.Ruhu revânı şâd, mekanı cennet, makamı âli olsun. ………..…..…OOO…….…………..

KÖYLER FUTBOL TURNUVASI

OLAYLI BAŞLADI

Köyler arası futbol açılış maçında Bolatlı Fk ve Beylicespor takımları karşılaştı.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Beylice spor 2-1 önde iken bir avantaj uygulamasına sinirlenen Bolatlı futbolcusu ile maçın hakemi arasında çıkan tartışmada futbolcunun hakem H.Tolga Demir'in boğazını sıkması üzerine hakemler maçı tatil etti.

Bugün yapılan açıklamada ise hakemlerin bundan sonraki maçlara çıkmayacakları belirtildi.

Bu nedenle bugünkü

Bahşiş-Yanıkkışla

Emirler-Cırbıklar

Ulaş-Kuzoluk

Sağlıklı-Tepeköy

maçlar oynanmayacak.

Turnuvanın bundan sonraki durumu ile ilgili gelişmeler merakla bekliyor.

………...…OOO…….……..          

KİLİKYA NEHİR DERNEĞİ TARSUS

ŞUBESİ  AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Kilikya Nehir Derneği Tarsus Şubesi, dernek binasında aşure etkinliği düzenledi. Etkinlik, Kilikya Nehir Derneği Tarsus Şubesi Başkanı İzdesir Keklik ve Kilikya Nehir Derneği Tarsus Kadın Komisyonu Başkanı Aylin Mantaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Etkinlik, dernek üyeleri ve davetlilerin katılımıyla başladı. Programda öncelikle dualar okunarak manevi bir atmosfer oluşturuldu. Ardından katılımcılara, Kilikya Nehir Derneği Tarsus Kadın Komisyonu tarafından özenle hazırlanan aşure ikram edildi. Yapılan Aşure, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kilikya Nehir Derneği Tarsus Şubesi Başkanı İzdesir Keklik, aşure etkinliğinin geleneksel bir değer taşıdığını vurgulayarak, "Aşure, tarih boyunca hoşgörü ve barışın sembolü olmuştur. Bugün burada, hep birlikte bu değerleri yaşatıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen Tarsus Kadın Komisyonu Başkanı Aylin Mantaş ve tüm kadın komisyonu üyelerime ve katılımcılara teşekkür ediyorum," dedi.

Kilikya Nehir Derneği Tarsus Kadın Komisyonu Başkanı Aylin Mantaş ise konuşmasında, aşurenin hazırlanmasında emeği geçen tüm dernek üyesi kadınlara teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda, dernek üyeleri ve katılımcılar hatıra fotoğrafları çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi. Kilikya Nehir Derneği, bu tür etkinliklerle toplumsal bağları güçlendirmeyi ve gelenekleri yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.Kaynak. Sami Harunlar

……….…OOO…………..

GÜVENÇ, YENİ ESNAF KEFALETTE AŞURE İKRAMINA KATILDI

Tarsus 2 Nolu Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi dün üyelerine aşure ikramında bulundu.. Oda başkanı Bektaş Aslan, her yıl geleneksel olarak yaptıkları aşure ikramını dün  Tarsus’taki oda başkanlarını ve üyelerini davet ederek yaptıklarını belirtti.

Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ziya Güvenç, Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin aşure etkinliğine katılım sağladı.

Güvenç ‘’Esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte daha güçlü ve dayanışma içinde bir geleceğe yürüyoruz.’’ Dedi.

 

……….…OOO…………..

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANINDA GÜVENLİK TOPLANTISI

Güvenlik Komisyonu Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ Başkanlığında, Çukurova Uluslararası Havalimanı toplantı salonunda yapıldı.

……….…OOO…………..

TARSUS DAMLAMADA KAZA 1 ÖLÜ

Dün Tarsus Damlama köyü yakınlarında  kaza meydana geldi. 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

……….…OOO…………..

TARSUS  BAHARLI’DA YANGIN

TARSUS Baharlı köyünde dün yangın meydana geldi. Köydeki bir restorantta olan yangının nedeni bilinmiyor. Mutfakta çıkan yangın tüm retoranı küle çevirdi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar