Subscribe Us


Nihat Gider yazdı: Türk'ün aklı sonradan mı başına geldi?


 Türk’ün aklı sonradan mı başında geldi, yoksa yeni kaos oyunu mu!

Geçen günlerde iktidara yakın siyasi bir parti lideri sığınmacılarla ilgili u dönüşü niteliğinde hiç ummadığımız bir açıklamada bulundu!

Bu duruma müteakip, sosyo-ekonomik ve demografik yapı açısından ciddi sıkıntıda olan Gaziantep’te 41 sivil toplum örgütü ‘’sığınmacı işgaline karşı bildiri’’ yayınlayarak artık buralarda bıçağın kemiğe dayanmış olduğunu ilan etti.

Bir sığınmacının bir çocuğa cinsel istismarı nedeniyle Kayseri’de sığınmacılara karşı çok sert protestolar yapıldı.

Ve Suriye tarafında da Türkiye olarak elimizle yetiştirip eğittiğimiz ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) mensubu olduğu iddia edilen kişilerce, bizim en hassas karnımız, kutsalımız olan ve hiçbir Türk vatandaşının tepkisiz kalmayacağı bayrağımıza hakaret olayları gerçekleşti.

Peki..

13 koca yıl geçti. İlk sığınmacıların ve sonrasında da kontrolsüz ve denetimsiz şekilde milyonlarca sığınmacının memleketin hemen hemen her iline sanki planlı bir demografik yapı değişim ve dönüşüm çalışması yapılmaya çalışırcasına yerleşmelerine izin verilmesi süreci 13 yılını doldurdu.

Dünya tarihinde muadil örneği olmayan bu devasa göç gerçekleşmeden önce sanki bu göçün gerçekleşmesi ve tutundurulabilmesi için yapılmış olan, sınırlardaki mayınların temizlenmesi, Suriyeli’lere uygulanan vizenin nedensizce kaldırılması, eğitim sisteminin lise mezuniyeti zorunluluğuna taşınıp yerli işgücü yerine sığınmacı işgücünün kullanılmak zorundalığının oluşturulması, büyük ev seven sınır illerde nedensiz yere aşırı derecede çok sayıda 1+1, stüdyo tarzı evlerin yapılması konularına girmeyeceğim.

Artık bunları tartışmanın hiç kimseye faydası yok!

Ama anlayamadığım 13 yıldır bu toplum içinde kız alıp veren, Türkçe’yi bizden iyi konuşmaya başlayan, esnaf ve sınai anlamda ticarette ilerleyen, işgücü olarak yerli işgücüne iş yaptırmaz hale getiren ve iş kollarını kapan bu sığınmacılara neden 13 yıl boyunca sustunuz ve şimdi ne oldu da tepki vermeye başladınız!

‘’Geçici Koruma Rejimi’’ adı altında maaş alan, sağlık hizmetlerinde öncelikli tedavi hakkına sahip olup hiçbir para ve bedel ödemeden muayene olup ilaç alabilen bu insanlar bugüne kadar neden rahatsız etmedi sizi de şimdi rahatsız ediyor!

Türk işletmelere kredi kullanabilmeleri için sığınmacı istihdam şartı diretildi, sığınmacılara ait sivil toplum kuruluşları  yabancı fonlarla desteklendi, sığınmacı öğrencilere üniversitelerimizde özel kontenjanlar açıldı ve tüm öğrenim sürelerince desteklendi, binlerce sığınmacıya ait şirket ve işyeri kayıtdışı şekilde vergi ödemeden, sgk primi vermeden  çalıştı, hızlı bir şekilde büyüdü ve güçlendi.

Ama bu 13 yıldır var olan bir durum.Ne gördünüzde aklınız başınıza gelmeye başladı!

 

Sığınmacılar kendi kültüründen ödün vermeden yaşamaya devam ediyorlar. Yolda, sokakta, parkta, toplu yaşam alanlarında kendi kültür ve alışkanlıklarından taviz vermeden ve değiştirme niyeti ve sinyali göstermeden 13 yıldır aynı şekilde yaşıyorlar.

Peki şimdi noldu da bir aydınlanma yaşayıp sorunu fark ettiniz!

Toplam kaç milyon sığınmacı olduğuyla ilgili tam rakamı kimse net söyleyemiyor ama kayıt altında olan Suriye kökenli 1.726.044 adet çocuk şuanda ülkemizde yaşıyor.Afgan, Pakistan, Afrika kökenlileri ve kayıt dışı olanları saymıyorum bile.

Sadece Suriye kökenli ve kayıtlı 18 yaş altında 1.726.044 çocuk var!!

Dünya standardında doğurganlığın mevcut nüfusu yenileme hızı ortalaması 2,10 olarak kabul edilmektedir.

Türkiye’de bizim mevcut doğurganlık hızımız 2022 verilerine göre sadece 1,62 oldu.Yani artık yerel nüfusumuz azalma trendinde.

Suriye’deki Suriye’lilerin doğurganlık hızı da 2,7 olarak gerçekleşti.

Ama ne hikmetse Türkiye’deki geçici koruma rejimi altında yaşayan kayıtlı Suriye’lilerin doğurganlık hızı 5,3 olarak gerçekleşti!!

Şimdi bunların hepsini okuyun ve mantık süzgecinden geçirin.

Türkiye”nin Türksüzleştirilmesi programı  13 yıldır tıkır tıkır işlerken, birden ne oldu da aklınız başınıza gelmeye başladı!

Şimdi asıl soru şu; Türk’ün aklı sonradan başına mı geldi yoksa artık bu memlekette hem ekonomik hemde işgücü olarak söz sahibi olan ve çok güçlü bir nüfus yoğunluğuna sahip olmuş olan sığınmacılar ve yerli halk arasında çatışma ve kaos sürecine sokmaya çalışacak olan yeni bir süreç için mi düğmeye basılıyor!

Yani Türk’ün aklı sonradan mı başında geldi, yoksa yeni kaos oyunu mu!

Umuyor ve diliyorum ki Türk’ün aklı sonradan başına gelmiş olsun ve tavizsiz, net ve memleketin bekası için vatansever politikalar uygulansın..

Varlığınız daim olsun.

NİHAT GİDER

Yorum Gönder

0 Yorumlar