Subscribe Us


Nihat Gider yazdı. ''Dipsiz Kazanı Delik Testilerle Doldurmak''


 

Dipsiz Kazanı Delik Testilerle Doldurmak!----

Yeni dünya düzeninin bize birçok şeyi unutturduğu aşikar.

Şimdi bu konuya girsek buraya insan olarak belki yüzlerce unutturulduğumuz ve kaybettirildiğimiz şeyleri yazabiliriz.

Ama en önemlisi sanırım bize ‘’insan’’ olduğumuzu ve her şeyin her insanın başına gelebileceğini unutturması oldu!

İnsani duygular ve değerler artık yok! Ve her şey bir tiyatro sahnesi ve tek değer ‘’para ve çok para kazanma!’’

Günümüz maneviyatı bile maddiyat temelinde yükseliyor artık!

İkiz kulelere yapılan (veya yaptırılan!) saldırı ile başlayan büyük ortadoğu projesi adımları; Irak savaşı, Suriye karmaşası, odak noktada Türkiye olan büyük göçler ve demografik yapı revizyonları, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı, İsrail Gazze ilhakı ve olası İsrail İran savaşı ve birçok insanlık dışı oyun ve tiyatro sahneleriyle devam ediyor.

Tiyatro sahnesi diyorum oyun ve kurgu temelli olduğu için ama gerçek hayatta yansıması karmaşayla, acıyla, ölümle, gözyaşlarıyla dolu bir şekilde sürdürülmeye devam eden bir vahşet süreci.

Çok acı ve acıtıcı süreç ve süreçler..

Peki ne için!

Büyük İsrail için mi veya başka bir neden mi bilmiyorum ama süreç bize gelecekte ne olduğunu bol acılarla gösterecek.

Ama bildiğim şey şu; herkes para kazanma ve daha çok para kazanma derdindeyken ve bunun içinde binlerce yeni dünya düzeni oyuncakları da varken, oyun kurucular oyunlarını kurar ve tiyatroları da istedikleri gibi sergilemeye devam eder ve edecekler.

Dipsiz kazanı delik testilerle doldurmaya devam edin ama şunu unutmayın; o kazan asla dolmaz ama bir an gelir tiyatro sahnesindeki piyon oluvermişsiniz ve izlediğiniz acı, ölüm ve gözyaşı sizinde gerçeğiniz oluvermiş olabilir!

Önümüzdeki 20-30 yıl içinde nüfus oranı Türkiye toplam nüfusunun tahmini dörtte biri kadar olacak olan ortadoğu ve diğer az gelişmiş devletlerin vatandaşları, Türk vatandaşı olarak bizimle aynı haklara sahip fakat güncel teknoloji sayesinde özünü kaybetmeden geldiği ülkenin milli düşünceleriyle bizim tüm değer yargılarımıza ve değerlerimize muhalif olacaklar!

Bu kadersel süreçte şu an ekranlardan izlediğimiz karmaşayı, acıyı, ölümü, gözyaşlarını maalesef ki kendi ülkemizin içine de getirebilecektir!

Evet insan olan başka bir insanın acısını anlamalı ve ‘’gücü yettiği kadar’’ destek olabilmeli.

Vicdan insani bir değerdir.

Ama ‘’akıl’’ Allah’ın bize bahşettiği en önemli olgumuzdur.Vicdanın fazlası demek aklın kenara atılması, kullanılmaması demek yani ‘’ahmaklık’’ demektir.

Eğer şu an yaşadığımız şeyler vicdanımızı harekete geçiriyor ama yapılanlara bakıncada ahmakmış gibi bir histe uyandırıyorsa, eyvah ki eyvah!

Ahmak olunca insan; dipsiz kazana delik testilerle su doldurmaya çalışırmış..

Allah, aklı ve vicdanı dengeli kullanan insanların ülkesi yapsın bu güzel ülkeyi..

Varlığınız daim olsun..

Nihat Gider

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar