Subscribe Us


20 EKİM 2024-TARSUS MEKTUBU


 

20 EKİM 2024-TARSUS MEKTUBU       

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

……………OOO…………..

TARSUS AK PARTİNİN KONGRESİ BUGÜN YAPILIYOR

Ak Parti Tarsus ilçe seçimi bugün yapılıyor. İlçe  başkanı Abdurrahman Altınsucu,  bugün (20 Ekim Pazar günü) yapılıyor. Ak Parti Tarsus ilçe 8. olağan genel kurulunun Pazar günü saat 10.00’da Aşiyan Düğün salonunda yapılacağını söyledi.

……………OOO…………..

TARSUS’TA  MUHTARLAR ,  DÜN ANITA ÇELENK KOYDU

Tarsus’ta 19 Ekim Muhtarlar günü  kutlandı. Dün Sabah saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Burada Tarsus Muhtarlar Derneği ve Mersin-Tarsus muhtarlar Derneği başkanları anıta çelenk koyarak saygı duruşu yaptı  ve istiklal marşının okunmasından sonra muhtarlara  çiçek dağıtıldı. Törene Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve belediye başkanı Ali Boltaç da katıldı.

……………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA KAHVALTI

Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç  dün muhtarlara kahvaltı verdi.

Tarsuslu muhtarlara dün belediye tesislerinde saat 10.00’da kahvaltı verildi.. Muhtarlar başkan Boltaç’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

……………OOO…………..

BOLTAÇ " MUHTARLARIMIZLA UYUM

VE HUZUR İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"
Muhtarların yerel yönetimlerin en önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirten Başkan Ali Boltaç; "Muhtarlarımızla her zaman uyum ve huzur içinde çalışıyoruz" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılarak, muhtarların bu özel gününü kutladı.

Törende, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi ve Mersin Tarsus Muhtarlar Derneği çelengi Atatürk Anıtı'na sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından muhtarlara çiçek takdimi yapıldı.
Muhtarların yerel yönetimlerin en önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirten Başkan Boltaç; "Muhtarlarımızla her zaman uyum ve huzur içinde çalışıyoruz" dedi.

MUHTARLAR GÜNÜNE ÖZEL KAHVALTI PROGRAMI DÜZENLENDİ
Törenin ardından Tarsus Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü’ne özel olarak organize edilen kahvaltı programına katılım sağlandı. Tarsus Kaymakamı, Muhtarlar ve Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu kahvaltı programı muhtarların birbirleriyle ve belediye yetkilileri ile kaynaşmalarına imkan sağladı. Samimi bir atmosferde geçen kahvaltıda Başkan Boltaç, Tarsus’un her mahallesine eşit hizmet götürme gayesiyle çalıştıklarını ve muhtarlarla uyum içinde görev yapmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

MUHTARLARDAN BAŞKAN BOLTAÇ'A TEŞEKKÜR
Muhtarlar, bu anlamlı gün için kendilerini unutmayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a teşekkürlerini ileterek, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Program sonunda muhtarlar gününe özel fidan dikimi gerçekleştirildi. Toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Başkan Boltaç ve Kaymakam, muhtarlarla sohbet ederek onların istek ve önerilerini dinledi. Bu sıcak karşılaşma, yerel yönetim ve muhtarlar arasındaki güçlü iş birliğinin bir kez daha pekişmesini sağladı.

 

 

……………OOO…………..

 MARATON BUGÜN

Bugün yapılacak olan 16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu için artık geri sayım başladı. Maraton sebebiyle bu hafta sonu Tarsus iki hareketli gün yaşayacak. Bazı caddeler maraton için sabah saat 08 de trafiğe kapatılacak.

2004 yılında dönemin Tarsus belediye başkanlarından Burhanettin Kocamaz zamanında başlatılan Tarsus yarı maratonu  zaman zaman aksamalarla ve  fasılalarla devam etse de, bugün yine devam ediyor.. Pazar günkü maraton saat 09 da Cumhuriyet alanında start alacak. Saat 09.30 da ise halk koşusu yapılacak.

PROĞRAM

16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu için sayılı saatler kaldı. Kayıtlar 16 Ekim itibariyle sona erdi. Ancak halk koyusu için kayıtlar devam ediyor.

Maraton proğramında bugün, yani  18 Ekim 2024 Cuma günü Mersin Özgecan Aslan Meydanında saat   15:00-18:00 arası  çip dağıtımı yapılacak.

Yarın, yani 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Tarsus Yarenlik Alanında saat  10:00-19:00 arası Tarsus Yarenlik Alanı çip dağıtımı gerçekleştirilecek. Yine bu cumartesi günü saat 13:00-15:00 Makarna Partisi verilerek ardından saat  15:00-16:00 Kent Orkestrası konseri gerçekleşecek.

 Ve son gün..Yani 20 Ekim 2024 Pazar günü büyük gün…

Sabah saat 09:00 ‘da   Cumhuriyet meydanından 21 Km koşu için start verilecek. Ardından saat 09:30’da  Halk Koşusu gerçekleştirilecek. Bu bölüme büyük ihtimalle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus kaymakamı ve diğer protokol mensuplarının katılımını bekliyoruz. 

Maratoncular yarışa devam ederken kentin tarihi ve turistik yerlerinden geçecekler. Tarsus’u daha önce görmüş olsalar da bir yıl sonra tekrar görme imkanı bulacaklar.

Saat 11:00 ‘de  Kent Orkestrası konserinin ardından saat 11:30’da maratonda Ödül Töreni yapılacak.

Böylece yazın son günlerinde böylesine güzel ve hareketli bir Pazar yaşayacağız..

Tüm dünya milletleri (atletleri) ile birlikte..

Umuyorum, 16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ile Tarsus bir kez daha sportif anlamda sesini dünyaya duyurmuş olacaktır.

……………OOO…………..

YEM BİTKİSİ HASAT EDİLDİ

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Tarsus Baharlı Mahallesi Mera sahasında Yem Bitkisi Demonstrasyon Tarla Günü programına katıldı.

Rodos Yem Bitkisi 1 dekar alanda Mart 2024 tarihinde ekimi yapılmıştır. Çok yıllık yem bitkisidir. Meranın toprak yapısı tuzlu ve kumlu yapıya sahip olup, Mera ıslahı amacıyla, kumlu ve tuzlu toprak yapısında yetişebilen Rodos Yem Bitkisi ekimi yapılmış olup, Proje TÜBİTAK projesi olup, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Feyza Döndü BİLGİN tarafından takip edilmektedir. Yem bitkisi olarak ekilmesi halinde yıllık yaş ot verimi 8-10 ton, Kuru ot verimi 2500 kg. Çok yıllık yem bitkisidir. Protein değeri %17 dir. Ayrık gibi yayılıcı bir yem bitkisidir.

Programa; Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hikmet KIRMIZIOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Yusuf AKSAY, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Feyza Döndü BİLGİN, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal AVŞAR, Baharlı Mahalle Muhtarı Kutsal AVŞAR ve çiftçiler katıldı.

 

 

……………OOO…………..

“MÜZE GEZİSİ” FAALİYETİ

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi “Müze Gezisi” faaliyeti  yapıldı.

Bu kapsam da Tarsus Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi öğrencileri Tarsus Müzesine giderek  ziyaret etti. Bilgi aldı.

……………OOO…………..

TARSUSLU  İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KAYMAKAMLIKTA

Tarsus İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Can KAPLAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret etti.

……………OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed. Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar