Subscribe Us


NİHAT GİDER YAZDI: Uyanın Artık !''


 Uyanın Artık !

Uyanın Artık !

Yine söylüyorum uyanın artık! Bu kadar derin ekonomik krizin içinde ve İsrail’in bir sonraki hedefi biziz naraları içinde tek derdimiz yeni anayasa yapılması olabilir mi?!

Soruyorum size!

Yeni anayasa ekonomik krizi ve devletin derin borçlanma sorununu çözecek mi?!

Yeni anayasayı İsrail’in önüne koyduğumuzda, İsrail bu ne güzel yeni anayasa deyip (eğer öyle bir planı varsa) bize saldırmaktan mı vazgeçecek?!

Yeni anayasa üretkenliğimizi ve ihracatımızı bir anda 4-5 katına çıkartıp bizi ekonomik refaha mı erdirecek?!

Zaten mevcut anayasa bazı maddeler haricinde sürekli değişti ve güncellendi.

Peki neden illaki yeni anayasa?!

Çünkü tüm maddeler baştan sona değiştirilse ve güncellense de , anayasanın ilk 4 maddesi mevcut anayasada asla değiştirilemez.

Ve anladığımız bu ilk 4 madde ve 66. madde BOP için İsrail için inanılmaz önemde olan maddeler.

Peki neden?!

Geçenlerde sayın Numan Kurtulmuş mevcut anayasanın 3. maddesinin ilk cümlesi ile ilgili çok ilginç ve beyin yakan bir açıklamada bulundu.

Mevcut anayasamızda değiştirilmesi dahi teklif edilemez olan bu maddeyle ilgili; devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü tabirinin yerine milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü tabiri olarak değiştirilmesi gerektiği ve işte bu yüzden de yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti!

Mevcut anayasamızın 3. maddesinin tam metni şöyledir; ‘’ Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Şimdi bu mevcut anayasamızın 3. maddesiyle ilgili yapılmış olan açıklamada neden ‘’Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır ibaresi dahi kullanılmamıştır!!

Maalesef ki yeni anayasa dayatmasının temel mantığından anladığımız şudur; mevcut olan anayasamızdaki 3. maddedeki Dili Türkçe’dir ibaresi kaldırılacak, mevcut anayasamızdaki 66. maddedeki ‘’Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür’’. ibaresi kaldırılacak.

Peki bu ve bu tarzdaki ulus devleti, tek devleti, tek milleti koruyan maddeler kalkınca yerine ne konulacak!!

Azınlık kavramı!!

Eğer ki Azınlık kavramı ve hakları yeni anayasanın içerisine girerse ve artık alt etnik kökeniniz ne olursa olsun, helal veya haram yolla ne kadar para, mal, mülk biriktirmiş olursanız olun artık asla kendinizi güvende hissetmeyeceksiniz ve olmayacaksınız.

Bu kavram size yavaş yavaş alıştırılmaya çalışılacak ve bunu BOP’un büyük sermaye ve medya gücüylede bu kavrama alışmayı, bu kavramı sıradanlaştırmayı da yapacaklar.

Ama lütfen tarih kitaplarını açın ve bakın Osmanlı neden paramparça olmuş, Yugoslavya neden paramparça olmuş ve birbirlerini katletmiş bir bakın.

Ben ülkemi, bölünmez bütünlüğünün verdiği güvenle seviyorum ve çocuklarımın geleceğinin parçalanmasını ve kararmasını da asla istemiyorum.

Eminim ki sizde istemiyorsunuz.

O zaman ‘’ Uyanın Artık ’’!

Varlığınız daim olsun..

Nihat GİDER

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar