Subscribe Us


1 KASIM 2024-TARSUS MEKTUBU


 

1 KASIM 2024-TARSUS MEKTUBU       

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

……………OOO…………..

TARSUS'UN EN ESKİ GAZETESİ KAPANDI

Tarsus’ta 1969 yılında yayın hayatına başlayan Yenises gazetesi 56. yayın yılında ekonomik sıkıntılara dayanamayarak  16 bin 261.ci sayısıyla yayınını sona erdirdi.

4  Mart 1969 tarihinde yayın hayatına atılan gazete, Tarsus’ta yerel olarak günlük yapan ve en eski gazete konumuna sahipti. 4 Mart itibariyle  56 yaşına giren gazetenin ilk sahibi ve Kurucusu Gündoğdu Homurlu’dan sonra görevi oğlu Cem Homurlu devraldı.

Bayrağı babasından devralıp gazete sahipliğini devam ettiren oğul Cem Homurlu, yazı işleri müdürü Yasemin Tuna Homurlu, Muhabir Şahin Turgut, eski yazı işleri müdürü ve sayfa sekreteri Abdurrahman Murat Karademir ile yayınına devam eden Yenises gazetesi son sayısını 30 Ekim 2024  Çarşamba günü yayınladı, Gazete sahibi Cem Homurlu,  maliyetlerin çok yükseldiğini, sadece resmi ilan geliriyle bile yaşamanın ve ayakta kalmanın zor olduğunu belirterek gazetenin yayınını 30 Ekim’de çıkan son sayı ile durdurduklarını söyledi.

MEDYAD'DAN AÇIKLAMA

Kısa adı MEDYAD olan Tarsus Medya Mensupları Derneği başkanı Okan Çalışkan, Tarsus'un en eski gazetesinin ekonomik zorluklardan dolayı kapanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

TARSUS’UN EN ESKİ GAZETESİ KAPANDI

Tarsus’ta 1969 yılında yeni bir gazete yayın hayatına başlar.

O dönemler Adalet Partisi’nin Tarsus ilçe başkanlığını ve sonar Mersin il başkanlığını yapan Gündoğdu Homurlu birkaç arkadaşının girişimi ve desteğiyle İçel Postası gazetesinin hurufatlarını, makinasını satın alarak bir gazete kurar.

Soğuk kış günlerinde halkın içini sıcacık haberleri ile ısıtmak için 4 Mart 1969 günü ilk nüshalarını yayınlarlar.

Gündoğdu Homurlu “Tarsus’a yepyeni bir YENİSES getiriyoruz” diyerek gazetenin adının YENİSES olduğu açıklar. O tarihlerde sadece Kemal Tursunbay’ın TARSUS GAZETESİ vardı.

Sonraki yıllarda Tarsus Ekspres , Tarsus’un Sesi ve ardından Yeni Doğuş gazetesi yayın hayatına atıldı. Bu 5  gazete değişik zamanlarda resmi ilan yayınlayan gazeteler oldu. Ama önce Tarsus gazetesi, sonra Tarsus’un Sesi gazetesi kapandı.

16 BİN 261 SAYI ÇIKTI

Yayın hayatına 4 Mart 1969 tarihinde başlayan Yenises gazetesi 56. yayın yılında ekonomik sıkıntılara dayanamayarak  16 bin 261. sayısıyla yayınını sona erdirdi.

YENİ SES, Tarsus’ta yerel olarak günlük yayın yapan ve en eski gazete konumuna sahipti. 4 Mart itibariyle  56 yaşına giren gazetenin ilk sahibi ve kurucusu Gündoğdu Homurlu’dan sonra görevi oğlu Cem Homurlu devraldı.

Bayrağı babasından devralıp gazete sahipliğini devam ettiren oğul Cem Homurlu, yazı işleri müdürü Yasemin Tuna Homurlu, Muhabir Şahin Turgut, eski yazı işleri müdürü ve sayfa sekreteri Abdurrahman Murat Karademir ile yayınına devam eden Yenises gazetesi son sayısını 30 Ekim 2024  Çarşamba günü yayınladı.. Son sayısı 16 bin 261 olarak kayda geçti.

Eskisi gibi abonesi olmayan, özel reklam alamayan ve resmi ilanları da personel gideri,  vergi, sigorta ve diğer giderlere giden gazete zor ve sıkıntılı günlerin ardından yayınına son verdi.

Gazete sahibi Cem Homurlu,  maliyetlerin çok yükseldiğini, sadece resmi ilan geliriyle bile yaşamanın ve ayakta kalmanın zor olduğunu belirterek gazetenin yayınını 30 Ekim’de çıkan son sayı ile durdurduklarını söyledi.

xx

BENİM YENİSES YILLARIM

Ben de resmi ilan alan Tarsus’un en eski gazetesi Yenises’te 1977 yılında mesleğe adım atmıştım.

Kapanış sayısına kadar  Tarsus’ta haftada 3 gün yayınlanan en eski gazete ünvanını taşıyan Yenises Gazetesinin kurucusu ve sahiplerinden olan Gündoğdu Homurlu’yu 22 Ağustos 2011 tarihinde kaybettik. Bendeniz, Gündoğdu Homurlu  beyle 1977 yılında tanıştım. O yıllarda ben Cengiz Topel Lisesinin ortaokul ikinci sınıfında okurken, gazete dağıtıcısı yani müvezzi aranıyormuş.  Yine Yenises gazetesinin muhasebe işlerine bakan dayım Hayrettin Enücür, o zaman beni gazete dağıtımı için elimden tutup getirdi  Yenises’e..

1973 yılında babam Ahmet Fevzi Boncuk’u kaybettikten sonra daha ilkokul sıralarındayken çıraklık yapmaya başlamıştım. 1973-1977 yılları arasında Terzi Mahmut Kütük’ün çıraklığını yaparken 1977 yılı içerisinde işi bırakmıştım. İşte o sıralar Cengiz Topel Lisesinin ortaokul bölümünde öğrenim görürken hem okuyup hem de çalışmak durumundaydım. Bu vesile ile dayımın da yönlendirmesi ile  1977 yılında Yenises gazetesinde dağıtıcı olarak mesleğe adım atmış oldum.

Burada Hasan Çabuk ve Hilmi Dolaşmaz, Mustafa Nevzat Kayı gibi isimlerin  çıraklığını yaptım. 1985 yılının 1 Mart tarihine kadar Yenises’te mesleği öğrendim. Askere giderken hem muhabirlik, hem mürettiplik, hem sayfa sekreterliği  hem de makinistlik (gazete baskısı)  yapıyordum. Müvezzilik de cabası. Yani mesleğin  patronluk hariç her bölümünde yer aldım.

Askere gidip döndükten sonra Yenises gazetesinin kadrosunun yeterli olması nedeniyle   çalışma teklifi aldığım Fethi Çevikaslan’ın yayınladığı Tarsus’un Sesi gazetesine 1986 yılının Ağustos ayında geçtim. Ama ilk göz ağrımız olan Yenises Gazetesi ve sahibi Gündoğdu Homurlu’yu, eşi Müyesser hanımı, çocukları Tuğba, Ebru ve Cem Homurlu’yu hiçbir zaman unutmadım. Halen Tarsus Ekspres gazetesinde fahri yazar olarak yazılarım yayınlanıyor. (Bu arada Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu Mustafa Erdoğan'a da teşekkür ediyorum)

30 Ekim günü gazetenin kapanışı için dilekçe veren Cem Homurlu ile görüştüğümde haberi aldım. O da üzgündü.. Bende..

Böyle acı bir sonra yayın hayatına veda eden Yenises gazetesi benim ilk göz ağrım olarak hafızamda kalacak ve hiç unutulmayacak..

xx

MEDYAD'DAN AÇIKLAMA

Kısa adı MEDYAD olan Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Tarsus'un en eski gazetesinin ekonomik zorluklardan dolayı kapanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

xx

MERHUM  GÜNDOĞDU HOMURLU’YU ANARKEN

Unutulmak acı.. Unutulmamak ve dualarla hatırlanmak güzeldir.

Unutulmayan meslaktaşlarımızdan birisi de Gündoğdu Homurlu’dur.

Ben bugün basın camiamızdan kaybettiğimiz bir abimizi anacağım.

Kendisi Mersin basın dünyasında tanınan bir isimdi.

Kapanış sayısına kadar  Tarsus’ta haftada 3 gün yayınlanan en eski gazete ünvanını taşıyan Yenises Gazetesinin kurucusu ve sahiplerinden olan Gündoğdu Homurlu’yu 22 Ağustos 2011 tarihinde kaybettik.

Gündoğdu abimizi kaybedeli  13 yıl olmuş.

Bendeniz, Gündoğdu Homurlu  beyle 1977 yılında tanıştım. O yıllarda ben Cengiz Topel Lisesinin ortaokul ikinci sınıfında okurken, gazete dağıtıcısı yani müvezzi aranıyormuş.  Yine Yenises gazetesinin muhasebe işlerine bakan dayım Hayrettin Enücür, o zaman beni gazete dağıtımı için elimden tutup getirdi  Yenises’e..

1973 yılında babam Ahmet Fevzi Boncuk’u kaybettikten sonra daha ilkokul sıralarındayken çıraklık yapmaya başlamıştım. 1973-1977 yılları arasında Terzi Mahmut Kütük’ün çıraklığını yaparken 1977 yılı içerisinde işi bırakmıştım. İşte o sıralar Cengiz Topel Lisesinin ortaokul bölümünde öğrenim görürken hem okuyup hem de çalışmak durumundaydım.

Bu vesile ile dayımın da yönlendirmesi ile  1977 yılında Yenises gazetesinde dağıtıcı olarak mesleğe adım atmış oldum.

Burada Hasan Çabuk ve Hilmi Dolaşmaz, Mustafa Nevzat Kayı gibi isimlerin  çıraklığını yaptım. 1985 yılının 1 Mart tarihine kadar Yenises’de mesleği öğrendim. Askere giderken hem muhabirlik, hem mürettiplik, hem sayfa sekreterliği  hem de makinistlik (gazete baskısı)  yapıyordum. Müvezzilik de cabası. Yani mesleğin  patronluk hariç her bölümünde yer aldım.

Askere gidip döndükten sonra Yenises gazetesinin kadrosunun yeterli olması nedeniyle   çalışma teklifi aldığım Fethi Çevikaslan’ın yayınladığı Tarsus’un Sesi gazetesine 1986 yılının Ağustos ayında geçtim. Ama ilk göz ağrımız olan Yenises Gazetesi ve sahibi Gündoğdu Homurlu’yu, eşi Müyesser hanımı, çocukları Tuğba, Ebru ve Cem Homurlu’yu hiçbir zaman unutmadım. Halen Tarsus Ekspres gazetesinde fahri yazar olarak yazılarım yayınlanıyor.(Bu arada Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu Mustafa Erdoğan'a da teşekkür ediyorum)

xx

Gündoğdu baba aramızdan ayrılalı koca 13 yıl olmuş.

Vefatından önce üç yıl hastalıkla boğuştu Gündoğdu Homurlu..

22.08.2011 tarihinde ise tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşama gözlerini yuman Tarsus  basınının  duayenlerinden, Yenises Gazetesi kurucusu Gündoğdu Homurlu 13. ölüm yıldönümünde anıldı..

13 yıl önce  Çamlıyayla da toprağa verilen Homurlu’nun cenazesine bende katılıp  son görevimi yapmıştım.  Basın  Şeref Kartı sahibi 75 yaşındaki Gündoğdu Homurlu’nun cenazesi, Gaziantep’ten Çamlıyayla ilçesine getirilerek, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında  toprağa verilmişti..

Tarsus’un en eski gazetesi olan Yenises’i 4 Mart 1969 yılında kuran merhum Gündoğdu Homurlu’nun  bu yıl ölüm yıldönümü dündü.

xx

42 yıl gazetecilik yaptı..

Bugüne kadar (kapandığı 30 Ekim 2024 tarihine kadar)  56 yıl boyunca kesintisiz olarak okurlarına ulaştırılmaya devam eden Yenises Gazetesi’nin sahibi Gündoğdu Homurlu  vefat edene kadar tam 42 yıl bu mesleğin cefasını çekti.

1936 yılında doğan ve gazetecilik mesleğinin yanı sıra aktif siyasetle de bir süre uğraşan Gündoğdu Homurlu, 1971 ve 1972 yıllarında Demokrat Parti (DP) Tarsus İlçe Başkanlığı yaptı.  Daha sonra kurulan Adalet partisinde görev aldı. 1969 yılında da Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bir süre bu görevine devam eden ve ayrılan Homurlu; 1974 yılında Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirildi.

Başkanlık yaptığı süreçte yönetiminde yer alan arkadaşları Erol Tokatlı, Tevfik Urbay, Ali Şanlı, Hilmi Dolaşmaz ve Fethi Çevikaslan’dı.

Gündoğdu Homurlu, her ne kadar gazetecilik, spor ve siyasi arenada başarılı olmuşsa da en büyük arzusu eğitimdi. Tarsus’taki eğitimin en üst seviyelere çıkmasını arzu eden Homurlu, bu düşünce ile (TEV) Tarsus Eğitim Vakfı’nı kurarak kurucu üye sıfatıyla Tarsus eğitimine çok büyük eserler kazandırdı. Homurlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bu değerli basın duayenini 22 Ağustos 2011 tarihinde kaybettik.

Bugün  Gündoğdu abimizi özlemle, sevgi ve saygıyla, rahmetle anıyoruz.

Mekanı Cennet olsun diyoruz.

YAKUP BONCUK

……………OOO…………..

TSK FAHRİ TANITIM KURULUNUN

 CUMHURİYET KUTLAMA YEMEĞİ

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Tarsus Fahri tanıtım kurulunun Cumhuriyet kutlama yemeği verildi.

Başkanlığını Elife Aslan’ın yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Tarsus Fahri tanıtım kurulu önceki gün Yıldırımlar Otantik restaurantta  Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı onuruna yemekli etkinlik düzenledi.

Yemeğe başkan Elife  Aslan ve üyelerin yanı sıra Tarsus Kaymakamlığı eski yazı işleri müdüresi Z. Filiz Dalgıç da katıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı onuruna verilen birlik beraberlik ve dayanışma yemeğinde konuşan Aslan “Vakfımız TSK Güçlendirme Vakfı olarak vakıf bünyesinde TSK’yı tanıtıcı ve güçlendirici projeler yapmaktır” diyerek son olarak TUSAŞ’a yapılan hain saldırıyı kınadı. Ayrıca  TSK’nın, halkımızın ve TSK Güçlendirme Vakfı üyelerinin  Cumhuriyet bayramını kutladı.

……………OOO…………..

TARSUS FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı dahilinde ki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) bünyesinde  (bugün) Cuma günü başlayacak “3. Uluslararası Tarsus Festivali”nin hazırlıkları bitti. Festival bugün başlayıp  1-2-3 kasım günlerinde gerçekleşecek.

3. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ BAŞLIYOR.

FESTİVALDE İLK KEZ FELSEFE ETKİNLİKLERİ YER ALACAK. FELSEFENİN KENTİ TARSUS'TA FELSEFE SÖYLEŞİLERİ VE FELSEFE BELGESEL FİLM GÖSTERİLERİ FESTİVALE DAMGASINI VURACAK.

1 KASIM CUMA (Saat 13.00)

"İnsan Felsefesi" ana başlığındaki felsefe oturumu yapılacak.

* Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü)

* Prof. Dr. Cengiz Çakmak (İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü)

* Prof. Dr. Harun Tepe (Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü)

* Prof. Dr. Betül Çotuksöken (Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü)

* Prof. Dr. Cengiz Mesut Tosun (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü)

(Yer: Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Evi. St. Paul Kilisesi yanı)

2 KASIM CUMARTESİ (Saat 18.00)

Belgesel Film Gösterimi, “Rasyonel Bir Filozof: Anaksagoras”

Senaryo ve Yönetmen: Uğur Pişmanlık. Kamera: Umut Çınkır. Seslen-dirme: Alper Yetgün

(TADEKA Binası, St. Paul Kuyusu yanı)

3 KASIM PAZAR (Saat 18.00)

Belgesel Film Gösterimi, “Kölelikten Filozofluğa Epiktetos”

Senaryo ve Yardımcı Yönetmen: Uğur Pişmanlık. Yönetmen: Umuthacı-fevzioğlu.

(TADEKA Binası, St. Paul Kuyusu yanı)

Festivalde açılış konuşmaları, kortej yürüyüşü, sergiler, konserler, dans gösterileri ve atölyeler ile çeşitli stanlar yer alacak.

Felsefe olmadan aydınlanma olmaz. Sanat iyileştirir, felsefe aydınlatır. Filozofların ve felsefenin kenti Tarsus.

 

……………OOO…………..

TARSUS’TA KONSER GÜNÜ

Bugün  başlayacak “3. Uluslararası Tarsus Festivali”nde konser günü.

Tarsus’ta saat 20.30 da Cumhuriyet meydanında Madrigal konseri yapılacak.

2 Kasım cumartesi günü ise Tarsus’ta  Candan Erçetin konseri var. Konser Cumhuriyet meydanında saat 20.30 da başlayacak.

 

……………OOO…………..

TARSUS’TA ARATOS

STAND AÇACAK

3. Uluslararası Tarsus Festivalinde Aratos  Dergisi stand açacak.

Aratos Dergisi Tarsus Tarihi İle Kültürünü Yansıtan Kitaplar Ve Felsefe Kitaplarıyla Stantta Olacak. Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık Kitaplarını İmzalayacak.

35 doktorla Tarsus kent merkezindeki tarihi yapıların gezilmesinin ardından dün ise eski Ankara yolu üzerinde Sağlıklı köyü Roma yolu, İbrahim Paşa kalesi, Gülek Kalesi ve Pozantı tarihi Akköprü'de yenilen yemekle turumuz sona erdi. Tarsus'un doğru ve gerçek bilgilerle tanıtımı çok önemli

Felsefenin kenti Tarsus'ta Aratos'un izinden tarih kültür gezisi zamanın labirentlerinde keyifli bir yolculuk demektir.

 

 

……………OOO…………..

 

TARSUS’TA FELSEFE

ATÖLYESİ AÇILIYOR

Tarsus  Festivali programında yer alan çocuklara yönelik atölye çalışmaları başladı.Çocuklar için felsefe, akıl yürütme ve tartışma becerileri öğretmeyi amaçlayan P4C’nin Türkiye Kurucuları olan Ayşe Serap Suvaroğlu, Berna Peker ve Nihan Peker Antepe’nin konuşmacı olarak katıldıkları ve yine kendilerinin ortak olarak yazdıkları “Düşünce Denizinde Yolculuk” kitabının kaynak olarak kullanıldığı, çocuklar için felsefe atölyesi çalışmaları TADEKA binasın gerçekleştirildi.

Tarsus Şehit Fazıl Kalaycı Ortaokulu, Bolatlı Ortaokulu, Turgut İçgören Ortaokulu, Uluslararası Ashabı Kehf İmam Hatip Ortaokulu, Pirömerli Ortaokulu, Sadık Eliyeşil Ortaokulu, Kasım Ekenler Ortaokulu, Yeşiltepe Ortaokulu, Ayşe Mirici Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’ndan toplam 500 öğrencinin katıldığı felsefe atölye çalışmaları interaktif şekilde yerine getirildi.Tarsus Festivali dahilinde yine çocuklara yönelik ‘Kostüm Atölyesi, Grafik-Tasarım Atölyesi ve Yaratıcı Okuma Atölyesi’ çalışmaları da düzenlenecek ve buralarda çocukların yaptığı eserler, yine Festivalde sergilenecek.

Suvaroğlu: “Bu buluşmaların gerçekleştirilmesi ülkemiz açısından da son derece kıymetli”

“Düşünce Denizinde Yolculuk” kitabı yazarlarından olan ve atölye çalışmalarına sunumuyla destek veren Ayşe Serap Suvaroğlu, bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu söyleyerek, “Bu çalışmayı çocuklarla, felsefe çalışmasını gerçekleştirdik, kitabımız üzerinden. Çok güzel bir iki gün geçti burada. Çünkü farklı yaş gruplarından, farklı okullardan çocuklarla bir araya geldik. Sorular sorduk, felsefeye dair, felsefenin ne olduğuna dair, adalet kavramı üzerine düşündük hep birlikte. Ve çocukların düşünceleri muhteşemdi. Ve çok mutlu olduk biz ve bu organizasyonu düzenleyen herkese tek tek teşekkür ediyoruz. Çünkü çocukların buraya getirilmesi, yerleştirilmesi, çocukların kitapları okumaları, böyle hoş bir binada bu çalışmaların yapılıyor olması; bu buluşmaların gerçekleştirilmesi ülkemiz açısından da son derece kıymetli. Bu yüzden de Mersin Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarla felsefe yapma imkanını sağlamış olduk” dedi.

 

Antepe: “Amacımız çocukların düşünmesini, sorgulamasını, araştırmalarını sağlamak”

Çocuklara sorgulama yeteneği kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan kitap yazarlarından ve konuşmacılardan Nihan Peker Antepe ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “Düşünce Denizinde Yolculuk” kitabımızın çocuklarla buluşması için Tarsus’tayız. Burada şunun altını çizmek istiyorum. Çocuklarla felsefe denildiğinde filozoflar, felsefe tarihi, felsefi akımları konuştuğumuz düşünülüyor. Oysa bizim burada ki amacımız çocukların düşünmesini, sorgulamasını, o merak ateşlerinin hep yanarak devam etmesini, öğrenmelerini, araştırmalarını sağlamak. Felsefe yapmalarını, yani düşünmelerini sağlamak. Biz kurum olarak düşünme antrenmanları diyoruz buna” şeklinde konuştu 

Peker: “Organizasyonun her parçasının sorumluluk aldığını, özveriyle çalıştığını görebiliyoruz”

Yine P4C Türkiye Kurucularından ve kitap yazarlarından Berna Peker’de “Aslında çok heyecanlandık. Organizasyonun her parçasının sorumluluk aldığını, özveriyle çalıştığını görebiliyoruz. Çocuklar kitapları okumuş, hazır olarak buradalardı. Birlikte geçirdiğimiz zaman dilimlerinde seanslar halinde ilerledik. En iyi örnek diyebileceğimiz uygulamalardan bir tanesi olmuş. Gerçek anlamda bu kadar büyük bir organizasyonu başlatıp dakika aksatmadan devam ettirebilmek ve hem keyifli ve hem de verimli kılabilmek mümkünmüş, bunu gördük. Yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir hale gelmesi son derece kıymetli. Bizi mutlu kılan taraflardan bir tanesi, sadece felsefe değil, çocuklar yarından, sonraki günlerde de, yarında dahil olmak üzere, Festival kapsamında devam edecekler” diye konuştu. 

 

……………OOO…………..

TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ

BUGÜN AÇILIYOR

Tarsus Gastronomi Merkezi, 3. Uluslararası Tarsus Festivali’nin ilk gününde (bugün 1 kasımda)  açılıyor.  Merkez, 1 Kasım’da büyük bir heyecanla kapılarını açarak, Tarsus’un zengin yöresel lezzetlerini keşfetmek isteyenleri bekliyor. 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın öncülüğünde hayata geçirilen "Tarsus Gastronomi Merkezi", zengin mutfak kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla 1 Kasım’da kapılarını açıyor. Trafiğe kapatılarak Siptilli Çarşısı'nda açılacak olan Gastronomi Merkezi, Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırıyor.  Tarsus’un yemek kültürünü tanıtmanın ötesinde, şehrin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlayacak.

“1 KASIM’DA TÜM VATANDAŞLARIMIZI

 AÇILIŞIMIZA DAVET EDİYORUM”

 Tarsus’un canlanacağını ve marka değerine kavuşacağını belirterek açılışa davet eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “3. Uluslararası Tarsus Festivalimizin ilk gününde yani 1 Kasım’da tüm vatandaşlarımızı açılışımıza davet ediyorum. Gastronomi Merkezimiz, Tarsus ekonomisine katkı sağlarken, iç ve dış turizmin de canlanmasına yardımcı olacak. Bu sokak, Tarsus’un gastronomi sahnesinde parladığı yer olacak.” dedi.

……………OOO…………..

TARSUS’TA KARİKATÜR ATÖLYESİ

Tarsus’ta bugün karikatür atölyesi  açılıyor. TADEKA merkezinde açılacak  karikatür okulu üç gün açık kalacak. İpek Özsüslü yönetimindeki Atölyede 9-11 yaş gurubu çocuklara ders verilecek. Açılış saati 11.00

 

……………OOO…………..

TARSUS’TA YÖRESEL

YEMEKLER TANITILACAK

Tarsus’ta yöresel yemekler bugün bir proğramla  tanıtılacak. Saat 14.00 de yapılacak söyleşide Esin Erkoç, ve Ayşe Aydın,  Tarsus’ta yöresel yemekler tanıtıcı bilgiler  Tadeka binasında verecek.

……………OOO…………..

TARSUS’TA DANS GÖSTERİLERİ

Tarsus festivali kapsamında bugün saat 15.00 ve saat 15.30 da dans gösterileri sunulacak. Yarenlik alanında saat 15.00 de Litvanya, saat 15.30 da ise Slovakya dans gurubu gösterilerini sunacak..

……………OOO…………..

TARSUS’TA EV YANGINI

Tarsus ‘ta gün geçmiyor ki ev yangını olmasın.

Bu kez  Ferahim Şalvuz mahallesinde 1652 sokak no 8 adresindeki bir  ev yandı. Evde kimsenin olmaması nedeniyle şans eseri yaralı yada ölen olmadı. Maddi hasar meydana geldi. Yangını Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri söndürdü.

……………OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed. Tarsus Delegesi        

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar